Jumat, 07 April 2017

Spesifikasi Kia Cerato KX Terbaru dan Lengkap

 Untuk kalian yang mungkin saja pernah berangan-angan kepada mempunyai satu sedan Kia Cerato selanjutnya bandrol yang unggul dapat punya, yang diimpikan kalian itu saat ini mungkin saja dapat terwujud oleh inginalan pilihan baharu Kia Cerato KX di market tempatan beberapa waktu terakhir. Kia Cerato selanjutnya awalnya dilancarkan di market Malaysia dalam dua pilihan yang berbeza iaitu Cerato 1. 6 serta Cerato 2. 0. Kedua-duanya bagaimanapun adalah sedan didalam bagian C yang di tawarkan selanjutnya bandrol yang sedikit tetras, berawal besutan RM99, 888. 00 kepada Cerato 1. 6 serta RM118, 888. 00 kepada Cerato 2. 0.

Dengan itu untuk membuatnya unggul dapat punya, Naza Kia Malaysia sudah menghadirkan pilihan permulaan (entry level) Kia Cerato KX yang di tawarkan selanjutnya bandrol berawal besutan cuma RM89, 888. 00 sahaja (OTR, pendaftaran individu di Semenanjung Malaysia). Dengan kerana ianya adalah pilihan permulaan, atau bisa pula disebutkan yang menjadi pilihan standard, spek Kia Cerato KX sudah dikurangkan di bahagian luaran serta dalamannya berbanding pilihan pertengahan serta paling atas Kia Cerato 1. 6 serta Kia Cerato 2. 0.

Bagaimanapun itu tak berarti bahawa Kia Cerato KX tak dapat tawarkan satu sedan oleh pelbagai tanda-tanda yang impresif apa bila ianya dibanding oleh sebagian kompetitornya yang lain didalam lingkungan bandrol yang serupa. Berdasar pada maklumat didalam laman sesawang Naza Kia Malaysia, Kia Cerato KX disempurnakan enjin GAMMA 1. 6 MPI D-CVVT yang menghamburkan kuasa kuda setinggi 130PS @ 6, 000rpm oleh tork maksimum 157Nm @ 4, 850rpm. Enjin itu selanjutnya dipadankan transmisi automatik enam kelajuan yang lancar.

Baca juga : harga mobil kia terbaru

Kepada lihat tanda-tanda serta spek yang dibekalkan pada Kia Cerato KX juga, kalian bisa membacanya didalam imej yang penulis paparkan diatas, termasuk juga paparan bandrol rasminya yang berkuatkuasa besutan 7 Julai 2014. Serupa misal beberapa jenis Kia yang lain, Kia Cerato KX ikut di tawarkan tempoh jaminan sepanjang 5 th. tanpa ada had perbatuan.

Related Posts

Spesifikasi Kia Cerato KX Terbaru dan Lengkap
4/ 5
Oleh